جدول۴-۱۴آمار توصیفی رابطه بکارگیری فناوری اطلاعات و فروش محصولات ۷۵
جدول۴-۱۵آزمون t رابطه بکارگیری فناوری اطلاعات و فروش محصولات ۷۵
جدول۴-۱۶ آمار توصیفی رابطه بکارگیری فناوری اطلاعات و رقابت پذیری ۷۶
جدول۴-۱۷ آزمون t رابطه بکارگیری فناوری اطلاعات و رقابت پذیری ۷۷
جدول۴-۱۸آمار توصیفی رابطه بکارگیری فناوری اطلاعات و رقابت پذیری ۷۷
جدول۴-۱۹ آزمون t رابطه بکارگیری فناوری اطلاعات و رقابت پذیری ۷۸
جدول۴-۲۰آمار توصیفی رابطه بکارگیری فناوری اطلاعات و سود صنایع ۷۹
جدول۴-۲۱ آزمون t رابطه بکارگیری فناوری اطلاعات و سود صنایع ۷۹
جدول۴-۲۲ جدول آمار توصیفی رابطه بکارگیری فناوری اطلاعات و سود صنایع ۸۰
جدول۴-۲۳ آزمون t رابطه بکارگیری فناوری اطلاعات و سود صنایع ۸۰
جدول۴-۲۴ آمار توصیفی میزان رابطه بین بکارگیری فناوری اطلاعات و فروش محصولات ۸۱
جدول۴-۲۵ آزمون آماری میزان رابطه بین بکارگیری فناوری اطلاعات و فروش محصولات ۸۲
جدول۴-۲۶ آمار توصیفی میزان رابطه بین بکارگیری فناوری اطلاعات و میزان رقابت پذیری صنایع ۸۳
جدول۴-۲۷آزمون آماری میزان رابطه بین بکارگیری فناوری اطلاعات و میزان رقابت پذیری صنایع ۸۳
جدول۴-۲۸ آمار توصیفی میزان رابطه بین بکارگیری فناوری اطلاعات و سود صنایع ۸۴
جدول۴-۲۹آزمون آماری میزان رابطه بین بکارگیری فناوری اطلاعات و سود صنایع ۸۵
فهرست نمودارها
نمودار ۳-۱ سهم انواع صنایع به بهره برداری رسیده در شهرک صنعتی دورود ۴۷
نمودار ۳-۲: وضعیت واحدهای فعال و غیر فعال در شهرک صنعتی دورود ۴۸
فهرست شکل ها
شکل ۲-۱ سیر تحول فناوری اطلاعات از ابعاد مختلف ۳
شکل ۲-۲ عناصر موثر در آمادگی الکترونیکی ۱۱
شکل ۲-۳: مزایای آمادگی الکترونیکی ۱۴
شکل۲-۴: چارچوب تجارت الکترونیکی از نگاه ای. توربن ۲۴
شکل۳-۱: مراحل انجام تحقیق ۵۰
چکیده
معرفی محصولات تولیدی واحدها، تبلیغ کالاهای تولیدی و بازاریابی برای آنها و فروش محصولات تولیدی به شکل تجارت الکترونیک، یکی از زیر شاخههای فناوری اطلاعات است. امروزه تبلیغ، بازاریابی و تجارت الکترونیک کالاها و خدمات تولیدی، یک روند فزاینده و رو به رشد را تجربه مینماید. در حال حاضر، سایتهای اینترنتی همانند ویترین مغازه به جذب مشتری میپردازند. در شرایط کنونی، شرکتها با استفاده از شبکه اینترنت با کمترین هزینه و به سرعت با کارکنان خود در نقاط مختلف دنیا ارتباط برقرار نموده و با رد و بدل نمودن سریع اطلاعات و عقد سریع قرارداد با مشتری با کارایی و اثربخشی بالا، محصولات خود را به فروش میرسانند. این روند قطعاً حتی با سرعت زیادتری به رشد خود ادامه خواهد داد. با سریعتر، ارزانتر و امنتر شدن اینترنت و جذابتر شدن آن و با آشنایی بیشتر افراد در کاربرد اینترنت و احساس قرابت بیشتر با آن و ضروریتر شدن بکارگیری اینترنت، از یک طرف تعداد کاربران لحظه به لحظه افزایش خواهد یافت و از جانب دیگر تعداد معاملات آن لاین، روز به روز افزایش خواهد داشت. به همین دلیل در کشور ایران نیز بکارگیری فناوری اطلاعات در تبلیغ کالاهای تولیدی و بازاریابی برای آنها و فروش محصولات تولیدی به شکل تجارت الکترونیک یک نیاز انکارناپذیر و عاجل است .
بنگاهها یا شرکتهای اقتصادی کوچک برای پویاسازی زمینههای کار خود و افزایش قدرت رقابت و حفظ و تقویت موقعیت خود در شرایط رقابتی موجود، لازم است تا از فناوری اطلاعات و کاربردهای مرتبط با آن استفاده مطلوب را به عمل آورند. عوامل متعددی بر چگونگی استفاده از فناوری اطلاعات و سطح آمادگی الکترونیکی شرکتهای کوچک تأثیرگذار است. همچنین محدودیتهایی نیز بر سر راه به کارگیری IT توسط شرکتها وجود دارد که ضروری است به دقت مورد مطالعه و شناسایی قرار گیرند.در این تحقیق ارتباط و تأثیر استفاده نمودن شرکتهای کوچک از IT بر فروش، سود و درجه رقابت شرکتها به عنوان فرضیه مطرح شدهاند. دادههای این پژوهش براساس ۵۰ پرسشنامه تکمیل شده که به محقق برگشت داده شد، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل دادهها از نرم افزار SPSS و برای بررسی و رد یا قبول نمودن فرضیههای تحقیق از آزمون T استفاده شده است.نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که بین بکارگیری IT و فروش، سود و درجه رقابت شرکتها، ارتباط مستقیم و معناداری وجود دارد.
کلمات کلیدی:
فناوری اطلاعات ، آمادگی الکترونیکی ، تجارت الکترونیک ، بازاریابی الکترونیک ، بنگاه های اقتصادی کوچک و متوسط.
فصل اول
کلیات تحقیق
۱-۱ مقدمه
با توجه به پیشرفتهای فناوری روزمره و شتابان، جوامع به جوامعی مبتنی بر دانش و آگاهی تبدیل شدهاند. توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات به مؤسسات و سازمانها این امکان را میدهد که فعالیتهای تجاری و مبادلات خود را با سرعت و انعطافپذیری انجام دهند.در قرن بیست و یکم فناوری اطلاعاتی و ارتباطی با سرعت بیشتر پیشرفت و توسعه خواهد یافت. پیشرفتهای به وجود آمده در فناوری اطلاعات و ارتباطات در اواخر قرن بیستم باعث شکلگیری تجارت الکترونیکی شده است. تجارت الکترونیکی انقلابی عظیم در شیوه تجارت و کسب و کار به وجود آورده است www.hamtermi.com).)
بهرهگیری عمومی و اجتنابناپذیر از امکانات نوین ارتباطی و بزرگ راههای اطلاعاتی، باعث کوتاه شدن فوق العاده فاصله و زمان شده است و دهکده جهانی حاصل نفوذ و گست
برای دانلود متن کامل این فایل به سایت torsa.ir مراجعه نمایید. |
رش ابزارهای ارتباطی جدید و دستاوردهای کامپیوتری بر تمامی عرصههای زندگی انسان است آنچنان که رفته رفته هیچ جنبهای از زندگی بشر از نفوذ آن به دور نمانده و نخواهد ماند. امروزه دنیا شاهد آن است که خرده فروشیهای اینترنتی با استفاده از آخرین تکنولوژیهای نوین در ارتباطات و اطلاعات، نرمافزار، سختافزار، امنیت تبادلات و تعاملات الکترونیکی دادهها، روشهای پرداختهای الکترونیکی و بسیاری از عوامل دیگر، محیط خرید و فروش با ثباتتری را به مردم عرضه کردهاند و بسیاری از آنها در این راستا یا حتی در حاشیه آن توانستهاند سود خوبی را در معاملات خود به دست آورند.( ای . توربن و دیگران ، ۱۳۸۶ )
بنابراین برای گسترش استفاده از IT در کشور باید نسبت به ایجاد زیر ساختهای مناسب مخابراتی، امنیت در تبادل اطلاعات، تدوین قوانین و مقررات حقوقی مناسب، بستر سازی فرهنگی و آشنا نمودن مردم و بنگاههای اقتصادی با مزایای تجارت الکترونیکی و پرداخت الکترونیک، ایجاد پهنای باند اینترنت با سرعت بالا و کاهش هزینه آن و همچنین استفاده آن برای عموم مردم اقدام نمود.(یوتا، ۲۰۰۷)
در ادامه با نگاهی در هر نظام اقتصادی و بازرگانی می یابیم که، مقوله “بازار” مهمترین رکن و عامل تشکیل دهنده آن است. به تعبیر دیگر، بازار و روابط موجود در آن به شکل گیری و نهادینه کردن نظام مربوطه کمک شایانی می نماید. در تمامی بخش ها و حوزه های مختلف بازار، عوامل متعددی به کار گرفته می شود که حاصل آن را می توان فرآیندی به نام بازاریابی نامید. بازاریابی نتیجه کنشها و بر هم کنش های عوامل ذینفع در بازارها است. از این رو بازاریابی را می توان به طور ساده، علم تشخیص نیازها و خواستهها و برآورده کردن آنها از طریق فرآیند مبادله تلقی کرد. (اسلام، ۱۳۸۵)