بررسی رفتار مهاربندهای کمانش تاب ضربدري شكل:پایان نامه عمران

عنوان کامل این پایان نامه :
بررسی رفتار مهاربندهای کمانش تاب ضربدري شكل
تکه هایی از متن :
بررسي ورقهاي اتصال در مهاربندهاي كمانشناپذير
این نوع مهاربندها هم در کشش و هم در فشار تسلیم میشوند. لیکن اتصالات آنها تحت فشار قبل از آنکه به حد تسلیم برسند، کمانش میکنند. برای جلوگیری از کمانش زودرس و افزایش ظرفیت اتصالات در برابر نیروی فشاری مهاربند به بررسی رفتار یک قاب یک دهانه – یک طبقه با مهاربند کمانش ناپذیر به روش المان محدود پرداخته شدهاست. در این بررسی آفایان chung-che chou و pei-jin chen [35]. در تایوان و در ادامه مطالعات آن ها آفایان جلال اکبری[1] وعبدالرحیم حسنوند[2] در ایران به بررسی عملکرد ورق اتصال مهاربند کمانش ناپذیر پرداختهاند[36].
ابتدا نتایج عددی با دادههای آزمایشگاهی اعتبار سنجی شدهاند و سپس مطالعات پارامتری روی آن انجام گرفتهاست. برای اعتبار سنجی نتایج و مطالعات پارامتری، از نرمافزار المان محدود ABAQUS با در نظر گرفتن مصالح بکار رفته در قاب استفاده شدهاست. در ادامه با افزایش ضخامت ورق و هسته مهاربند و افزودن سختکننده ها به لبه آزاد ورق و همچنین استفاده از جفت ورق بجای ورق تکی ظرفیت فشاری ورق تا حد قابل قبولی افزایش مییابد. تحلیل به کار رفته در مدل به صورت تحلیل بار افزون)Pushover) غیر خطی میباشد.
مهاربند BRB به عنوان سیستم مهاربندی که وظیفه تحمل بارهای جانبی ناشی از زلزله بر عهده دارد. هسته فولادی این مهاربند و بتن اطراف آن باعث میشود، که مهاربند هم در کشش و هم در فشار تسلیم شود، این رفتار مهاربندها سبب میشود که علاو ه بر تحمل بارهای رفت و برگشتی زیاد ناشی از زلزله، همچنین باعث ناچیز شدن نیرو نامتعادل در وسط دهانه قاب میشود.
تنها ایراد اساسی این مهاربندها اتصالات آنهاست، زیرا تحت نیروی فشاری مهاربند، قبل از رسیدن به حد تسلیم، کمانش میکنند و در واقع فلسفه کمانشناپذیری زیر سؤال میرود. مطابق نتایج آزمایشهای قبلیکه بر روی نحوه اتصال مهاربند به ورق انجام شده است، مشاهده میشود، عملکرد سه نوع اتصال پیچ، پین و جوش برای افزایش ظرفیت باربری ورق و همچنین جلوگیری از کمانش خارج از صفحه آن تقریباً با همیکسانند.[37]
[1] استادیار مهندسی عمران، دانشگاه ملایر، دانشکده مهندسی عمران و معماری
[2] کارشناسی ارشد عمران – سازه